De omgeving van El Toro Alhaurin 

Ontdek de mogelijkheden in en om Alhaurin el Grande

Alhaurín el Grande is een stad in de provincie Málaga in de autonome gemeenschap van Andalusië in het zuiden van Spanje en telt ongeveer 23.000 inwoners.

De stad heeft een oppervlakte van 73,1 km2 en ligt in een vruchtbare vallei tussen de noordelijke helling van de Sierra de Mijas en de rivier de Guadalhorce. Het is een pittoresk stadje met smalle en kronkelige straatjes die leiden naar het hoofdplein, waar ook het gemeentehuis en de kerk ‘Vera Santa Cruz’ aan zijn gelegen.

De oorsprong van de naam is gegeven door de Arabieren die het “Alhaurín” noemden, wat door sommige historici wordt vertaald als ‘De Vallei’, afkomstig van het Arabische woord ‘Al-Haur’.

Later zouden katholieke koningen ‘el Grande’ aan de naam hebben toegevoegd om het te onderscheiden van de naburige stad van Alhaurín de la Torre na de verovering van beide sites in 1485. 

Alhaurín el Grande is de grote zus van Alhaurin de la Torre. De stad ligt tegen een prachtig berglandschap, in een magische vruchtbare vallei. Alhaurín el Grande is een populaire woonplaats voor Spanjaarden, die werken in Málaga. De charmante dorp combineert de traditionele en hedendaagse cultuur.

De landbouw in het gebied biedt allerlei soorten gewassen en boomgaarden met sinaasappels, citroenen en olijven. Het geweldige landschap en het uitstekende klimaat maken het een perfecte bestemming voor natuurliefhebbers of reizigers die willen wandelen, fietsen of klimmen door de verschillende bergketens die de vallei omringen. 

Andalusië staat bekend om de prachtige witte dorpjes. Deze authentieke dorpjes worden gekenmerkt door smalle straatjes met witte huizen en Andalusische architectuur. De populairste zijn: Alhaurin el Grande, Torremolinos, Fuengirola, Mijas, Ronda en Marbella.

Wat valt er te ontdekken?

cultuur

Een van de mooiste bezienswaardigheden in Alhaurin el Grande, is de 12e-eeuwse Moorse poort, de Arcos de Cobertizo . Op een van de knusse pleinen voor het stadhuis, Plaza del Ayuntamiento, vindt je daarnaast drie Romeinse zuilen, die vlakbij de stad zijn ontdekt. Ook Malaga , Ronda en de andere dorpen in de omgeving zijn de moeite waard op te bezoeken.

de kust van de Costa del sol

De kust is niet ver weg, want Fuengirola en Mijas liggen aan het einde van een slingerende weg door de bergen. Inmiddels is er ook een nieuwe snel(lere) verbinding met Fuengirola en Mijas Costa die je in ongeveer 30 minuten met de auto bereikt.

SPORTIEF

Er zijn genoeg bezienswaardigheden om te bezoeken rond Alhaurín el Grande. Of wandelen of fietsen je ding is, Alhaurín el Grande is een regio waar 20 verborgen pareltjes op je staan te wachten. Bekijk de beste plekken om te bezoeken in de regio en plan je volgende avontuur vandaag nog.